نویسنده در ادامه ضمن اشاره به اعتراضات دولت های غربی از جمله انگلیس و آمریکا نسبت به رفتار دولت ایران با نصری می نویسد: مقامات آمریکایی هم به محکومیت نصری اعتراض کرده اند و وی را بخاطر افشاگری در مورد برنامه هسته ای ایران قهرمان نامیده اند. ولی قبل از اینکه خیلی نگران رفتار خشن با این خبرچین ایرانی بشوید لازم است بگویم این داستان ساختگی است و چنین شخصی وجود خارجی ندارد.
"کریگر" با اعلام اینکه مدرکی دال بر برنامه تسلیحات هسته ای ایران وجود ندارد و فقط نگرانی هایی در خصوص برنامه غنی سازی ایران مطرح است می نویسد: این داستان از روی داستان "مردخای وانونو" خبرچین هسته ای اسرائیلی که در سال 1986 از طریق روزنامه "ساندی تایمز" به افشاگری در خصوص برنامه تسلیحات هسته ای اسرائیل دست زد و از طریق ماموران اطلاعاتی زیباروی اسرائیلی به رم کشانده و نهایتا دستگیر و در اسرائیل بطور غیر علنی محاکمه و به 18 سال حبس محکوم گردید، ساخته شده است. "وانونو" در سال 2004 آزاد گردید ولی بخاطر نقض تعهدات قبلی بعلت افشاگری مجددا در سال 2007 بازداشت و به شش ماه حبس محکوم گردید. این مدت متعاقبا به سه ماه تقلیل یافت و وی در سال 2010 برای گذراندن این دوره محکومیت روانه زندان گردید.
در ادامه این مقاله آمده است: سازمان عفو بین الملل "وانونو" را یک زندانی سیاسی قلمداد کرد. اگرچه وی بخاطر ابراز شجاعت در افشاگری برنامه تسلیحات هسته ای اسرائیل به دریافت جوایز زیادی نائل و چندین بار نامزد دریافت جایزه صلح نوبل گردید ولی در عمل از سوی هیچ دولت غربی مورد حمایت قرار نگرفت. آنچه ما از داستان دو خبرچین هسته ای، یکی ساختگی و یکی واقعی، می آموزیم چیست؟ نکته مهم خطر معیارهای دوگانه هسته ای است. ما نمی توانیم راضی شویم که از یک خبرچین هسته ای ساختگی ایرانی یک قهرمان بسازیم و در عین حال چشم خود را به روی بدرفتاری با یک خبرچین هسته ای واقعی اسرائیلی و زرادخانه هسته ای اسرائیل ببندیم. منطقا سلاح های هسته ای نباید در اختیار هیچ کشوری – نه اسرائیل، نه ایران، نه آمریکا و نه انگلیس- باشد.
"دیوید کرگر" در پایان می نویسد: سند نهایی کنفرانس بازنگری پیمان عدم اشاعه در سال 2010 خواستار ایجاد خاورمیانه عاری از سلاح های هسته ای، آرزوی دیرینه مردم این منطقه، گردیده است. اگر چنین منطقه ای ایجاد گردد به معنی آن است که ایران و سایر کشورهای منطقه قادر به تولید تسلیحات هسته ای نخواهند بود و در عین حال این معنی را نیز دارد که اسرائیل هم نمی تواند همچنان زرادخانه هسته ای در اختیار داشته باشد، زرادخانه ای که دارای 200 سلاح هسته ای است. برای آنکه در آینده شاهد تکرار سناریوی هیروشیما و ناکازاکی یا حتی بدتر از آنها نباشیم باید جهان را از شر سلاح های هسته ای خلاص کنیم. این کار چندان آسان نیست ولی انجام آن برای حصول اطمینان نسبت به ادامه حیات بشری بر روی سیاره زمین لازم و ضروری است. باراک اوباما به ما گفته که آمریکا بدنبال صلح و امنیت در جهانی عاری از سلاح های هسته است. در چنین جهانی افشاگرانی مانند "مردخای وانونو" بخاطر ابراز شجاعت جهت افشای حقیقت در مقابل قدرت کوبنده و دورویی دولت و نظام جهانی که نابخردانه از معیارهای دوگانه هسته ای حمایت می کند محترم شمرده می شوند.
گفتنی است این مقاله در پی خبری ساختگی از سوی برخی رسانه های غربی که مدعی شده اند یک افشاگر هسته ای توسط ایران دستگیر شده است به چاپ رسیده است.
:: موضوعات مرتبط:
سیاسی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 204
|
امتیاز مطلب : 40
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10